Richt je kantoor leuk in: decoratie en interieurtips

by | 12 December 2022

Ongeveer 60 procent van de Vlamingen zegt dat de werkomgeving hun humeur beïnvloedt. En dus ook hun productiviteit. Een gezonde werkplek speelt daarbij een cruciale rol. Daarover lees je alles in deze blog. Maar een gezellige omgeving waar iedereen zich welkom voelt, is minstens zo belangrijk.

Maar hoe zorg je ervoor dat je kantoor naast praktisch ook leuk is? In deze blog verzamelen we toffe ideeën om je interieur te pimpen.

INHOUDSOPGAVE

 

Interieurtips voor een gezellige werkplek

 

Wil je je kantoor een persoonlijke toets geven? Liefst een plek waar iedereen zich welkom voelt? Kijk eerst kritisch naar je interieur. En ga dan aan de slag met deze tips.

 

Beken kleur

 

Grijs, wit, zwart. Geeuw. Beige? Slaapverwekkend. Daarom is onze eerste tip voor een gezellig interieur: kies kleur. Want kleuren roepen een bepaalde sfeer op en ze beïnvloeden onze gemoedstoestand.

Een accentmuur, een volledige ruimte in één tint of meubels met een kleurtje. De hele ruimte fleurt ervan op. Hoe je de juiste kleuren kiest? Daarover lees je meer in de blog ‘Kleuradvies voor je kantoor’.

Verschillende kleuren op kantoor

 

Hang eens iets tegen de muur – deel 1

 

Een accentmuur in een kleur verven, is leuk. Maar wat denk je van een prachtig motief, natuurzicht of jouw logo tegen de muur? Met behangpapier kun je alle kanten uit.

Zo heeft LondonArt een collectie om u tegen te zeggen. Van kunstzinnige bloemen tot rode lippen op een gele achtergrond met zwarte stippen: LondonArt bewijst dat je met hun behang kiest voor out of the box.

Of wat denk je van een muur van planten? Zo nemen de potten geen ruimte in beslag en toch geniet je van alle voordelen van planten op kantoor.

Plantenmuur decoratie kantoor

 

Leg eens iets op de grond

Veel kantoren zijn vaak klassiek ingericht. Witte bureaus, zwarte stoelen, grijze vloer. Gelukkig hoef je de verfpot of de behanglijm niet meteen boven te halen om wat meer kleur in de brouwerij te brengen. Want een leuk tapijt doet al wonderen.

Kies voor een leuke kleur of verrassend motief en verander met één beweging de stijl in je kantoor. Bovendien dempt een tapijt ook het geluid. En dat is een plus in kantoren met een slechte akoestiek. Wil je daarover meer weten? Onze partner in kantoormeubilair De Buroinrichter vertelt je er alles over.

Kleurrijk tapijt op kantoor

 

Eyecatcher: bekijk het groots

 

Een oldskool caravan, een motorfiets of een echte boom midden in je kantoor? Als je een grote ruimte hebt, is dit de ideale manier om deze op te vullen. Bovendien maak je met een eyecatcher een statement. Zorg er wel voor dat die aansluit bij je bedrijfsimago.

 

Work hard, play hard

 

Of drink hard een tas koffie. Want eerlijk? Niemand kan acht uur aan een stuk het beste van zichzelf geven. Creëer daarom een gezellig en comfortabel hoekje waar je medewerkers even een praatje kunnen slaan.

Of bied hen ruimte om even hun gedachten te verzetten met een spelletje. Denk aan een pingpongtafel of, heel hip nu, een dartsbord.

Ontspanningshoek op kantoor

 

Kantoordecoratie

 

Ben je tevreden met de inrichting van je kantoor? Maar mag het toch wat persoonlijker? Dan is decoratie in je kantoor de perfecte oplossing. Koppel daarbij meteen ook het esthetische aan het nuttige.

 

Investeer in kunst

 

Koop eens een kunstwerk van een jonge, rijzende ster. Een schilderij, beeldhouwwerk of originele installatie is een boost voor je imago en de sfeer op kantoor. Bovendien kun je de aankoop inboeken als investering. Laat je eventueel bijstaan door een kunstkenner zodat je een stuk koopt dat in waarde stijgt. Da’s de moeite waard.

 

Hang eens iets tegen de muur – deel 2

 

Prachtige vergezichten, kunstige dierenfoto’s of inspirerende quotes geven je interieur meteen cachet. Zorg ook voor een mooie kader. Want de tijd van de duimspijkers is al lang voorbij.

Nog een leuke tip: maak een fotomuur van jouw team. De receptie is daarvoor de perfecte plek. Hangt er gerust wat ludieke foto’s bij van het laatste uitje of feestje. Het is de ideale ijsbreker als je klanten of bezoekers ontvangt.

Muurdecoratie schilderij kantoor

 

Bloemenabonnement

 

Bloemen fleuren je dag op. Of is het kleuren? In elk geval is een boeketje bloemen altijd een goed idee. Maak het jezelf gemakkelijk en teken in op een bloemenabonnement.

 

Hier brandt de lamp

 

Een tl-lamp scoort op sfeer en gezelligheid een dikke nul. Kijk bij je verlichting naast functionaliteit dus ook naar de uitstraling. Is dat felle licht overal nodig? Of zijn er plekjes waar sfeerverlichting voldoende is?

Lichtarmaturen komen bovendien in alle maten en soorten. Als plantenliefhebbers vinden wij de lamp/plantenpot van Flexxica een echte aanwinst als kantoordecoratie. Of kies voor een van de akoestische lampen van het Italiaanse merk Quadrifoglio. Mooi én geluiddempend.

Decoratieve lamp kantoor Flexxica

 

Opbergruimtes met een twist

 

Pimp je bureau met een opvallend ladeblok. Kies bijvoorbeeld voor pastel onder je witte bureau. Een volhouten kastje past dan weer perfect bij zwart meubilair. Of kies gewoon een leuke felle kleur.

Kleurrijke ladeblok als kantoordecoratie

 

Kantooraccessoires – het zit ‘m in de details

 

Je las al enkele tips om je interieur wat gezelliger en persoonlijker te maken. Ook de juiste decoratie doet wonderen voor je kantoor. Als dat de kers op de taart is, dan zijn accessoires de toefjes slagroom.

Met accessoires kun je ook alle richtingen uit. Kijk dus zeker verder dan de standaardkleuren en -modellen. Enkele voorbeelden ter inspiratie:

 • bureauonderlegger
 • muismat
 • telefoonhouder
 • boekensteunen
 • laptopstandaard
 • pennenbak/organizer
 • fotokader
 • herbruikbare kalender

Kantooraccessoires als decoratie

 

Wat willen je medewerkers?

 

Voor je start met de (her)inrichting van je kantoor vragen we je even stil te staan bij deze vraag: wie brengt de meeste tijd door op kantoor? Inderdaad, jouw medewerkers. Betrek hen daarom bij de inrichting van je kantoor. Want dat gebeurt nu nog veel te weinig. En dat is jammer, want door hen mee te laten beslissen:

 • voelen ze dat hun mening ertoe doet
 • creëer je samen een omgeving waar iedereen zich goed voelt
 • breng je medewerkers dichter bij elkaar en krijg je een toffe groepsdynamiek

Kantoor decoreren: de valkuilen

 

 • Trop is te veel

Er is zoveel keuze, ik wil het allemaal! We kennen het gevoel. Toch raden we je aan om je kantoor niet vol te proppen met allerlei decoratie en gadgets. Want het is en blijft wel een werkplek. Verlies de functionaliteit dus niet uit het oog.

Hou je van variatie? Wissel dan bijvoorbeeld om de zoveel maanden die blikvanger in de hal. Of hang regelmatig de kaders op andere plaatsen in je kantoor.

 • Zorg voor eenheid

Deze valkuil sluit aan bij de vorige. Start bij de decoratie van je kantoor altijd vanuit het idee: welke sfeer en welk imago wil ik uitstralen? Ga je voor strak en modern, creatief en kleurrijk of voor een industriële look? Maak een keuze en hou je daar ook aan.

Inspiratie nodig? Die vind je in deze blog waar we vier soorten interieurs voor jou op een rijtje zetten.

 • Maak goede afspraken

Je medewerkers betrekken bij de inrichting van je kantoor is een goed idee. Is dat niet mogelijk? Zorg dan dat ze van hun bureau een eigen werkplekje kunnen maken. Een fotolijst of een grappige muismat weerspiegelt hun persoonlijkheid.

Er zijn natuurlijk altijd collega’s die van hun bureau een uitstalraam maken. Om dat te voorkomen, maak je het best goede afspraken. Zo behoud je toch die eenheid in je interieur.

Rommelkantoor

 

Creasfeer schiet je te hulp

 

Een kantoor goed inrichten doe je dus niet op een-twee-drie. Want de ideale werkplek moet:

 • functioneel zijn
 • je bedrijfsimago ondersteunen
 • een gezonde omgeving zijn waar iedereen zich thuis voelt

Maar waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan? Onze interieurarchitecten zijn gespecialiseerd in kantoren en alles wat daarbij komt kijken. Ga je voor een totaalproject of wil je je kantoor opleuken met decoraties of accessoires? Zij verrassen jou met toffe ideeën en een prachtige uitwerking.

Check dus zeker eens wat we voor jou in petto hebben.

 

Neem contact op
Loading...