Inspiratie voor de inrichting van je kantoor

by | 12 July 2022

Je stapt een bedrijf binnen. Automatisch kijk je rond. Hoe ziet het interieur eruit? Welke sfeer hangt er? Past het bij je verwachtingen?

Stel dat dit bedrijf een bankkantoor is. Dan verwacht je een zakelijke omgeving. Felle kleuren en een pingpongtafel in de wachtzaal doen afbreuk aan de professionaliteit van het kantoor. Weg klanten. Maar in een grafisch ontwerpbureau moet de creativiteit je net wel om de oren vliegen. Het teken van verbeeldingskracht.

Denk dus goed na over de inrichting van je kantoren. Hiermee valt of staat de identiteit van je onderneming. Daarnaast wil je ook een bepaald type medewerker aantrekken. Een creatieveling voelt zich niet thuis in een strakke, moderne omgeving. Terwijl een bankbediende daar net wel tot rust komt.

Laat deze blog je inspireren om je kantoor te (laten) inrichten, volledig op maat van je onderneming.

Vier kantoorinrichtingen op een rij

Beelden zeggen meer dan woorden. Daarom creëerden we in één ruimte vier verschillende interieurs: modern, creatief, duurzaam en industrieel. Modern en creatief lijken twee uitersten. Toch komen speelse elementen wel tot hun recht in een strak interieur. Het duurzame en industriële aspect zijn prima combineerbaar. Met elkaar en met andere soorten kantoorinrichtingen.

1. Strak in het pak, en toch gezellig: moderne kantoorinrichting

grondplan moderne kantoorinrichting

Valt het je op hoe gestructureerd alles is? Op het eerste gezicht lijken ook alle ruimtes op elkaar. Maar dat blijkt in werkelijkheid niet zo te zijn.

moderne kantoorinrichting receptie

De receptie is strak met kleurrijke elementen. Je weet meteen wat je te wachten staat: een zakelijke onderneming mét oog voor beleving.

moderne kantoorinrichting conference room                 moderne kantoorinrichting meet and greet

Het bewijs dat een moderne inrichting ook gezellig kan zijn. De houten panelen, de planten en de tapijten verzachten het interieur.

moderne kantoorinrichting eetzaal

De stoelen in verschillende kleuren zorgen voor een speelse toets. Deze eetruimte nodigt uit tot ontmoeting.

moderne kantoorinrichting open space

In dit landschapsbureau zit je samen en toch apart. Het minimalistische interieur zorgt voor weinig afleiding. De houten werktafels en de wandkast met groene deurtjes zorgen dan weer voor een huiselijke sfeer.

2. Kleurrijk en professioneel: creatieve kantoorinrichting

creatieve kantoorinrichting grondplan

Je kunt er niet naast kijken: de kleur spat eraf. De ruimtes lijken willekeurig ingedeeld. Wat niet zo is, natuurlijk. Ook een creatief interieur richten we optimaal in.

creatieve kantoorinrichting voorbeeld

De verschillende kleuren creëren een soort speelsheid. Al is het wel duidelijk: hier wordt gewerkt!

creatieve kantoorinrichting kantoorruimte

Groen wakkert creativiteit aan. Niet alleen op kantoor. Let ook zeker op het groen buiten. Tegen het plafond zorgen de kleurrijke panelen voor afwisseling én een betere akoestiek.

creatieve kantoorinrichting vergaderzaal

In deze vergaderzaal mag het iets serieuzer. Al trekken we met de speelse houten wanden, het blauwe tapijt en de krukjes ook hier de creatieve lijn verder.

reatieve kantoorinrichting meet and greet

Deze ruimte ademt kleur, zachtheid en creativiteit. En dit in een betrouwbaar en professioneel kader.

3. Groen en speels: duurzame kantoorinrichting

duurzame kantoorinrichting grondplan

Als je het grondplan bekijkt, krijg je meteen het gevoel dat deze inrichting een kruising is tussen modern en creatief. Een strakke indeling mét veel kleur.

duurzame kantoorinrichting receptie

Hier stap je binnen en je weet: deze onderneming draagt de natuur een warm hart toe.

duurzame kantoorinrichting kantoorruimte

Dit lijkt een strak interieur. Tot je de boomstam en de groenwand in de gaten krijgt.

duurzame kantoorinrichting vergaderzaal

Overal waar je kijkt, is er groen. Tegen het plafond, de muur en ook buiten. De grote zware lamparmaturen geven het geheel een stoer kantje.

duurzame kantoorinrichting open space

Hier waan je je bijna in het bos. En laat net dat een goede invloed hebben op de productiviteit.

duurzame kantoorinrichting meet and greet

Naast groen, werken we in een duurzame omgeving vaak met hout. Als wanden en zelfs als lichtarmaturen. De houten bank met kussens weerspiegelt dan weer dat creatieve kantje.

4. Ruw met een zacht kantje: industriële kantoorinrichting

industriële kantoorinrichting grondplan

Bij industrieel denk je aan ruw, donker en grijs. En dat is precies wat je ook ziet op dit grondplan. Maar vergis je niet: met de juiste aanpak straalt een industriële inrichting net veel warmte uit. Kijk snel mee.

industriële kantoorinrichting receptie

De hoge plafonds met zwarte buizen en grijze kleuren creëren meteen dat industriële gevoel. De tapijten en zachtgele stoelen geven kleur aan het geheel.

industriële kantoorinrichting vergaderzaal

Hier mag het allemaal wat bruter en ruwer. De grote ramen met ijzeren profielen scheiden deze ruimte af van de rest. Ook hier primeert grijs. De gouden lampenkappen zorgen voor een luxe-uitstraling.

industriële kantoorinrichting open space

Als je voor industrieel gaat, speelt natuurlijke lichtinval een belangrijke rol. Anders voelt de ruimte al snel donker en zwaar aan. Maar hier krijg je vooral een cosy gevoel. Daar zitten de houten bureaus en de gele scheidingswanden voor iets tussen.

industriële kantoorinrichting meet and greet 2               industriële kantoorinrichting meet and greet

Hier komen verschillende stijlen samen. Het robuuste van de betonnen muren en vloeren. De kleurrijke tapijten en de lichte zetels. De planten en de prachtige lichtinval. Modern, creatief, duurzaam én industrieel. Dat kan dus ook!

Creasfeer brengt identiteit en kantoorinrichting samen

Het ene interieur sluit het andere niet uit. Meer nog: de verschillende elementen versterken elkaar. Het belangrijkste is dat je kantoorinrichting aansluit op jouw merkidentiteit. Deze twee aspecten samenbrengen? Creasfeer gaat die uitdaging met plezier aan.

Maak een afspraak en leg je noden, wensen en vragen op tafel. En jij hoeft nadien alleen maar te genieten van je prachtige kantoor.

Loading...