Planten op kantoor? Ga ervoor!

by | 4 March 2021

Meer groen op kantoor heeft alleen maar voordelen. Geen groene vingers? Geen excuus, want er zijn planten waarnaar je amper hoeft om te kijken. Bovendien zijn er alternatieven, maar daarover meer in de volgende blog. Dus niets te maren, over enkele minuten kies jij ook resoluut voor meer groen op kantoor.

5 voordelen van kantoorplanten

Planten verminderen stress

Groen zorgt voor een kalmerend en ontspannen effect. Een groen kleurtje tegen de muur? Goed idee. Al creëer je met planten wel een huiselijkere sfeer waardoor iedereen zich comfortabel voelt. Uit onderzoek blijkt dat een kantoor met planten het ziekteverzuim doet verminderen. Een voordeel om u tegen te zeggen.

Planten zorgen voor gezondere lucht

De bladeren nemen schadelijke stoffen en micro-organismen uit de lucht en zetten ze om in zuurstof. Bovendien houden ze de luchtvochtigheid op punt. Weg vieze geurtjes, vermoeidheid en droge ogen. Welkom concentratievermogen.

Planten dempen het geluid

Vooral in grote kantoorruimtes draagt het geluid vaak. Niets zo storend als die luid smakkende collega. Met enkele planten in de hoeken, los je dat probleem grotendeels op. Nog enkele leuke ideeën: verdeel de ruimte met een groenwand of creëer een verticale tuin tegen de muur.

groene-muur-kantoor

Planten boosten productiviteit en creativiteit

Werken in een rustige, inspirerende en frisse omgeving … geen wonder dat de productiviteit met wel 15 procent stijgt. Ben je klaar om het ene briljante idee na het andere te spuien?

  Planten zijn goed voor je bedrijfsimago

Planten zorgen voor een gezellige en uitnodigende sfeer op kantoor. Dat merken ook jouw bezoekers zoals sollicitanten en klanten. Ze voelen zich meteen welkom. Groen creëert ook een duurzame, milieuvriendelijke uitstraling. En dat trekt bedrijven over de streep om met jou samen te werken.

Meer groen? Gewoon doen!

Je bent helemaal overtuigd, jij wil groen op kantoor. Zie je door de planten het bos niet meer? Onze interieurarchitecte gelukkig wel. Haar groene vingers kriebelen al om met jouw project aan de slag te gaan. Bovendien verzamelde ze alvast enkele leuke ideeën in deze inspiratieboxen.

 

Loading...