Circulaire kantoorinrichtingen

by | 25 April 2022

Wanneer gooi je iets weg? Als het kapot is? Lijkt logisch. Toch belanden veel bruikbare spullen in de verbrandingsoven of op een vuilnisbelt. Terwijl ze nog lange tijd dienst hadden kunnen doen na een herstelling of opknapbeurt. Of door ze gewoon op een andere plaats te zetten. Waar ze weer tot hun recht komen.

Dus waarom zou je kantoormeubilair en -materiaal overboord gooien dat nog in prima staat is? Met dat idee gaat Creasfeer aan de slag bij circulaire kantoorinrichtingen.

Wat betekent circulair?

In een circulaire economie proberen we zoveel mogelijk materialen en producten te hergebruiken. Door te herstellen, te upgraden of te recycleren. Al bij de productie wordt gekeken hoe producten zo lang mogelijk kunnen meedraaien in de economie. Ze bestaan uit herbruikbare onderdelen en/of grondstoffen die biologisch afbreekbaar zijn.

circulaire-economie

Weg met de wegwerpmaatschappij

Jarenlang lag de nadruk bij fabricage vaak op goedkoop, snel en wegwerp. Maar goedkoop is duurkoop. En daarvan dragen het milieu, het klimaat en de mens nu de gevolgen.

Gelukkig ontstaat er een mentaliteitswijziging bij producent én consument. Want de vraag naar duurzame kwaliteitsproducten stijgt. Meer nog: de consument betaalt graag voor goed materiaal met een lange levensduur.

Daarom werkt Creasfeer met Europese leveranciers die, net zoals wij, het milieu een warm hart toedragen. Kantoorstoelen gemaakt uit petflessen of gerecycleerde kunststof? Je kunt het zo gek niet bedenken. En het liefst werken we met meubilair dat volledig demonteerbaar is. Als er iets stuk gaat, vervangen we dat onderdeel. Weg met de wegwerpmaatschappij!

Ook van cradle-to-cradle (C2C) zijn we fan. C2C wil zeggen dat elke grondstof van een product herbruikbaar of biologisch afbreekbaar moet zijn. Waarbij de grondstof geen waarde mag verliezen. Verder krijgt een product het certificaat alleen als er bij de productie ook hernieuwbare energie wordt gebruikt. En dat er rekening wordt gehouden met duurzaam waterbeheer en het welzijn van de medewerkers. Dat juichen we toe.

circulaire-kantoorinrichtingen

De Axia-bureaustoel heeft een cradle-to-cradlecertificaat. Van grondstof tot herwerken. De AXIA-bureaustoel is volledig herbruikbaar.

Circulair in praktijk

Hoever je wilt gaan met je circulaire kantoorinrichting? Dat kies je zelf. Want alle kleine beetjes helpen. Daarom maken we eerst een inventaris van het herbruikbare materiaal. Waarvoor we dan een leuke oplossing bedenken. Enkele voorbeelden:

🗄️ Je kent ze wel, die metalen roldeurkasten van ‘in den tijd’. Uiteraard doen die nog dienst, maar de glans is er nu wel af. Wegdoen dan maar? Uiteraard niet. We plaatsen de oude kasten in een prachtig houten opbergmeubel.

💺 De stoffen bekleding van vergader- en kantoorstoelen krijgen het vaak zwaar te verduren. Resultaat: onfrisse en onhygiënische vlekken. Buitengooien dan maar? Niet als het van ons afhangt. Want na een flinke reiniging zien de kussens er als nieuw uit.

🪑 Scheuren in de kussens van de stoelen kunnen we niet herstellen. Dus blazen we ze nieuw leven in door ze opnieuw te bekleden. In de kleur die perfect past bij jouw nieuwe kantoorinrichting.

revitaliseren-kantoorstoelen

Gooi een kapotte kantoorstoel niet zomaar weg. Vervang de versleten onderdelen en vervang de stoffenbekleding. En de stoel ziet er als nieuw uit.

 

Daarnaast bekijken we welk materiaal we nodig hebben voor de herinrichting van je kantoor. We maken dan een selectie van leveranciers die binnen het circulaire verhaal passen. En zo bouwen we aan een circulaire kantoorinrichting.

Wil jij ook weten hoe je het verschil kan maken? Samen bekijken we alle mogelijkheden om zo de duurzaamste oplossingen voor jouw kantoor uit te werken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op.

Loading...