Geen groene vingers? Kunstplanten voor op kantoor

by | 22 August 2022

 zijnSterven al jouw kantoorplanten een eenzame dood? Of heb je op bureau te weinig natuurlijke lichtinval? Kies dan voor een kunstplant. Goed nieuws: een goede kunstplant is nog amper te onderscheiden van een echte.

Voordelen kunstplanten op kantoor

Kunstplant op kantoor

Onze voorkeur gaat uit naar echte planten. Waarom? Dat lees je hier. Maar soms heb je geen andere keuze dan voor kunstplanten te kiezen. Gelukkig hebben ook zij enkele voordelen.

🪴Kunstplanten creëren een rustgevende sfeer

Net als echte planten, zorgen kunstplanten voor een rustgevende sfeer. Groen creëert nu eenmaal een kalmerend en ontspannen effect. Je voelt je als het ware thuis op kantoor.

🪴Kunstplanten zijn op termijn goedkoper

De aanschaf is misschien iets duurder, maar kunstplanten gaan niet kapot. Je hebt er dus jarenlang plezier van.

🪴Kunstplanten overleven echt overal

Komt er amper een streep natuurlijk licht binnen op je kantoor? Dan laat een echte plant al eens het hoofd hangen. Een kunstplant blijft altijd en overal trots rechtop staan.

🪴Kunstplanten zijn ideaal tegen allergieën

Planten met bloemen kunnen allergieën veroorzaken door het stuifmeel. Wil je toch graag je kantoor opleuken met bloemenpracht? Dan is een kunstplant met dito bloemen een mooi alternatief. Probleem opgelost.

De mummieplant: kunstplant of niet?

Mummieboom in inkomhal

Eigenlijk mag je de mummieplant geen kunstplant noemen. Het is namelijk een echte plant die is gemummificeerd. Het vocht in de stelen en bladeren wordt vervangen door een milieuvriendelijke en afbreekbare prepareerstof bestaande uit glycerine en water. Resultaat: een echte plant die geen water of licht meer nodig heeft. De plant behoudt bovendien haar kleur en geur én blijft eeuwig mooi.

Pas alleen op met ruimtes met een vochtigheidsgraad van meer dan 70 procent of een temperatuur onder de 10 graden Celsius. Daar kunnen de planten niet tegen. Voor de rest heeft de mummieplant dezelfde voordelen als kunstplanten.

De mummieplant is wat duurder in aankoop, maar is vooral een duurzame oplossing. Omdat de planten niet kapotgaan en geen onderhoud nodig hebben, verdienen ze zichzelf na een tijdje gewoon terug.

 

 

Alternatieve (kunst)planten voor op kantoor

De hydrocultuurplanten zijn echte planten maar hebben minder zorg nodig. De wortels groeien tussen kleikorrels. Die nemen veel vocht op en geven het langzaam aan de plant. Je hoeft ze dus maar om de vier à vijf weken water te geven. De kleikorrels zijn ook minder vatbaar voor bodemziekten. Win-win noemen we dat.

Daarnaast heb je ook planten die wel een echte stam hebben maar kunststof bladmateriaal. Omdat kunstplanten vaak herkenbaar zijn aan de namaakstam, is dit een leuke tussenoplossing.

Groen op kantoor creëert een aangename werkomgeving. Kunstplanten voor je kantoor zijn een mooi alternatief voor donkere hoekjes of voor mensen zonder groene vingers.

De juiste plant op de juiste plaats? Wij zetten je graag op weg met tips en advies. Want planten spelen nu eenmaal een belangrijke rol bij een kantoorinrichting. Bel of mail ons.

Loading...