10 populaire kamerplanten voor op kantoor

by | 20 October 2022

Stressverlagend, luchtzuiverend, geluiddempend, boost voor productiviteit en creativiteit … het zijn maar enkele voordelen van planten op kantoor. En ja, geregeld legt er eens eentje het loodje. Dat is normaal. Al is de kans kleiner als je voor sterke kamerplanten kiest.

Om het jou gemakkelijk te maken, vind je hier een overzicht van tien populaire kamerplanten voor op kantoor.

 

INHOUDSOPGAVE

 

Kleine populaire kamerplanten

Wie het kleine niet eert … je kent het wel. Bovendien neemt een grote plant best veel plek in. Soms hangt er ook een serieus prijskaartje aan. Deze kleine(re) populaire kamerplanten zijn ideaal voor op je bureau of een kast. Opgelet: we zijn niet verantwoordelijk voor kleine planten die groot worden.

 

Vrouwentong

De Sanseveria stond jarenlang symbool voor ‘saai’. Maar de laatste jaren werd de vrouwentong in zijn eer hersteld en werd het een van de populairste kamerplanten. De bomma zal het beamen: de Sanseveria is een echte luchtzuiveraar en bovendien onverwoestbaar. Want deze tropische plant staat graag in de schaduw. Bovendien heeft hij in de zomer maar om de twee weken water nodig. In de winter zelfs maar een keer in de maand.

Vrouwentong

 

Gatenplant

De Monstera dankt zijn bijnaam aan de gaten in zijn bladeren. Deze trendy plant heb je in verschillende formaten. Onze favoriet is de Monstera adansonii. Omdat zijn wortels altijd in water staan, kun je hem dus niet verdrinken. Je hoeft alleen het waterpeil hoog genoeg te houden.

Deze stiekemerd durft wel eens klimmen. Door af en toe de uitschieters bij te knippen, hou je zijn groeidrang in toom. Geen fan van de bokaal? De gatenplant kun je uiteraard ook in een pot houden.

Gatenplan Monstera

 

Pannenkoekenplant

Moeten we de pannenkoekenplant nog voorstellen? Deze populaire kamerplant (Pilea peperomioides) herken je aan de ronde bladeren die wat weghebben van een pannenkoek (uiteraard). Dit plantje houdt van licht, maar met direct zonlicht doe je hem geen plezier. Het enige dat hij vraagt, is wat water per week.

Pannenkoekenplant

 

Graslelie

In de zon of in de schaduw, de Chlorophytum (graslelie voor de vrienden) vindt het allemaal prima. Je herkent de graslelie aan de lange, smalle, groene bladeren met een gele rand. Met regelmatig wat water en een sproeibeurt hou je de graslelie tevreden.

Graslelie

 

Flamingoplant

De flamingoplant, of Anthurium andraeanum, heeft prachtige bloemen. Maar ook wat streken. Zo wil hij wel licht, maar geen directe zon. De plant wil graag veel water maar geen natte voeten, dus moet hij sowieso in goed drainerende potgrond. En liefst in een bloempot met een gaatje onderin. De flamingoplant heeft dus wat meer zorg nodig, maar brengt wel kleur in de brouwerij.

Flamingoplant

 

Grote populaire kamerplanten

Is jouw motto: the bigger the better? Of hou je wel van een urban jungle? Dan zijn de volgende planten uitermate geschikt voor op kantoor.

 

Lepelplant

Met melkkleurige kelkvormige bloemen zorgt de lepelplant (Spathiphyllum) voor wat afwisseling tussen al dat groens. Met roots in het Amazonegebied heeft deze plant genoeg aan een lichte plek zonder zonlicht. In tegenstelling tot zijn soortgenoten heeft de lepelplant wel wat water nodig.

Lepelplant

 

Drakenbloedboom

De Dracaena dankt zijn naam aan zijn rode hars. Bovendien is de plant ook zo sterk als een draak. Het liefst staat hij in (half)schaduw en heeft hij weinig water nodig. Ideaal voor het donkerste hoekje in je kantoor.

Drakenbloedboom

 

Palmlelie

De Yucca lijkt wel op een palm maar heeft er verder niets mee te maken. Of misschien toch, want net zoals zijn bijna-naamgenoot baadt hij graag in veel licht. Bovendien heeft hij bijna geen water nodig. En voeding al helemaal niet. Ideaal voor aan het raam naast die ene collega zonder groene vingers.

Palmlelie

 

Pauwenplant

Deze populaire kamerplant is misschien wel bekender onder zijn Latijnse naam Calathea. Sommige soorten worden 70 centimeter hoog. Door de breed uitwaaierende bladeren nemen ze wel wat plek in. De Calathea is bekend door het prachtige bladpatroon in verschillende kleuren.

Leuk weetje: als de zon ondergaat, sluit de pauwenplant zijn bladeren. Met een plaats in de (half)schaduw en af en toe een scheutje water, maak je de pauwenplant helemaal gelukkig.

Pauwenplant

 

Goudpalm

Met de goudpalm, of Areca palm, haal je de tropen in huis. Want met zijn 160 centimeter steekt hij boven de andere kamerplanten uit. Maar we moeten iets bekennen: de goudpalm heeft best wat verzorging nodig. Hij houdt namelijk van een lichte plek en natte voeten. De grond moet dus voortdurend vochtig blijven. En hij krijgt het liefst elke dag een douche.

Zeg nu zelf, hij is toch te leuk om links te laten liggen? Er is vast iemand op kantoor die zich over hem wilt ontfermen.

Kun je het verlies van je dierbare kamerplanten niet aan? Of vrees je massamoorden op kantoor? Dan zijn kunst- of mummieplanten leuke alternatieven.

Goudpalm

 

Planten die niet doodgaan

We moeten je teleurstellen, elke plant kan doodgaan. Ook sterke kamerplanten hebben hun grens. Geen of te veel water, de verkeerde standplaats of een ziekte kunnen hen ook de das omdoen.

Kun je het verlies van je dierbare kamerplanten niet aan? Of vrees je massamoorden op kantoor? Dan zijn kunst- of mummieplanten leuke alternatieven. Want eigenlijk hebben ze dezelfde voordelen als echte planten. Behalve dat ze de lucht niet zuiveren. Kies wel voor kwaliteit. Want van een lelijke, plastic plant wordt niemand vrolijk.

 

Richt je kantoor in met populaire kantoorplanten

Wil je graag werken in een gezellige, groene omgeving? Maar heb je geen idee welke planten nu geschikt zijn voor jouw kantoor? Laat dat maar over aan onze interieurarchitecte. Want zij weet elk interieur op te fleuren met groen. In deze blog doe je alvast wat inspiratie op.

Klaar voor de groene revolutie? Neem dan contact op.

Loading...